AMK-valintakoe järjestetään 29.5.–2.6.  

Kevään AMK-valintakoe alkaa maanantaina 29.5. ja viimeinen valintakoetilaisuus järjestetään perjantaina 2.6. Valintakokeeseen on ilmoittautunut hieman yli 66 600 hakijaa.  
 
Kevään AMK-valintakokeessa on mukana 22 ammattikorkeakoulua. Valintakoetilaisuuksia järjestetään viiden päivän aikana yhteensä yhdeksänä koekertana eri paikkakunnilla. Yhteishaun aikana hakija on valinnut itselleen sopivan valintakoepaikan ja -ajan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Hakijoille on lähetetty tarkemmat tiedot valintakokeeseen osallistumisesta tekstiviestillä ja sähköpostitse. 
 
AMK-valintakokeen ohjeet hakijoille on koottu yhteen paikkaan ammattikorkeakoulujen yhteiselle ammattikorkeakouluun.fi-sivustolle. Hakijoiden on tärkeää tutustua ohjeisiin ennen AMK-valintakokeeseen osallistumista. Sivustolla on myös julkaistu uusia esimerkkitehtäviä AMK-valintakokeesta ja samalla voi tutustua siihen, miltä Vallu-valintakoepalvelun koejärjestelmänäkymä näyttää. Vallu-valintakoepalvelu on AMK-valintakokeessa käytössä oleva koejärjestelmä ja se on käytössä myös monissa yliopistojen digitaalisissa valintakokeissa.
 
AMK-tutkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen perusteella. Keväällä 2023 tarjolla on yli 10 500 aloituspaikkaa todistusvalinnassa ja lähes 8 400 AMK-valintakokeessa. Todistusvalinnalla valittavien osuus vaihtelee ammattikorkeakouluittain ja hakukohteittain, mutta keskimäärin todistusvalinnalla valitaan hieman yli puolet opiskelijoista. Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 29.5., eikä todistusvalinnan kautta valituksi tulleiden hakijoiden tarvitse osallistua valintakokeeseen. Jos hakija on hyväksytty alempaan hakutoiveeseen todistusvalinnassa, voi hän halutessaan tavoitella ylemmän hakutoiveensa paikkaa AMK-valintakokeella. 
 
Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 7.7.2023. Tulosten julkaisun jälkeen hakijat näkevät AMK-valintakokeen kokonaispisteensä Oma Opintopolku –palvelussa ja sähköpostitse lähetettävästä tuloskirjeestä. AMK-valintakokeen osiokohtaisiin pisteisiin hakijat voivat tutustua Valintakoepisteet-palvelussa. Valintakoepisteet-palvelun käyttöönotosta tiedotetaan ammattikorkeakouluun.fi-sivustolla.   
 
Seuraavan kerran korkeakoulujen yhteishaku järjestetään syksyllä 2023, jolloin on mahdollista hakea ammattikorkeakoulujen suomen- ja englanninkielisiin koulutuksiin.

Valikko