AMK-valintakokeen pisteytys on muuttunut syksystä 2023 alkaen. Käy lukemassa tarkemmat tiedot ennen valintakoetta.

AMK-valintakoe järjestetään 27.5.–30.5.

Kevään AMK-valintakoe alkaa maanantaina 27.5. ja viimeinen valintakoetilaisuus järjestetään torstaina 30.5. Valintakokeeseen on ilmoittautunut hieman yli 65 500 hakijaa.  

Kevään AMK-valintakokeessa on mukana 22 ammattikorkeakoulua. Valintakoetilaisuuksia järjestetään neljän päivän aikana yhteensä kahdeksana koekertana eri paikkakunnilla. Yhteishaun aikana hakija on valinnut itselleen sopivan valintakoepaikan ja -ajan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Hakijoille on lähetetty tarkemmat tiedot valintakokeeseen osallistumisesta tekstiviestillä ja sähköpostitse. 

AMK-valintakokeen ohjeet hakijoille on koottu yhteen paikkaan ammattikorkeakoulujen yhteiselle ammattikorkeakouluun.fi-sivustolle. Hakijoiden on tärkeää tutustua ohjeisiin ennen AMK-valintakokeeseen osallistumista. AMK-valintakokeen pisteytys on muuttunut syksystä 2023 alkaen. Käy lukemassa tarkemmat tiedot AMK-valintakokeen pisteytys -osiossa ennen valintakokeeseen osallistumista.

AMK-tutkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen perusteella. Keväällä 2024 tarjolla on yli 10 300 aloituspaikkaa todistusvalinnassa ja lähes 8 400 AMK-valintakokeessa. Todistusvalinnalla valittavien osuus vaihtelee ammattikorkeakouluittain ja hakukohteittain, mutta keskimäärin todistusvalinnalla valitaan hieman yli puolet opiskelijoista. Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 27.5., eikä todistusvalinnan kautta valituksi tulleiden hakijoiden tarvitse osallistua valintakokeeseen. Jos hakija on hyväksytty alempaan hakutoiveeseen todistusvalinnassa, voi hän halutessaan tavoitella ylemmän hakutoiveensa paikkaa AMK-valintakokeella. 

Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 4.7.2024. Tulosten julkaisun jälkeen hakijat näkevät AMK-valintakokeen kokonaispisteensä Oma Opintopolku -palvelussa ja sähköpostitse lähetettävästä tuloskirjeestä. AMK-valintakokeen osiokohtaisiin pisteisiin hakijat voivat tutustua Valintakoepisteet-palvelussa. Valintakoepisteet-palvelun käyttöönotosta tiedotetaan ammattikorkeakouluun.fi-sivustolla.   

Seuraavan kerran korkeakoulujen yhteishaku järjestetään syksyllä 2024, jolloin on mahdollista hakea ammattikorkeakoulujen suomen- ja englanninkielisiin koulutuksiin.

Valikko